Monday, September 19, 2011

LATENESS IS ALWAYS A FRIEND OF MINE

First of all...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI SEMUA. Peace!

Kita masih di bulan Syawal bukan? So, the wishes is still relevant right?
Ok, ini pula gambar kami pada pag Raya pertama. Kaler ni Hijau Petronas kata Hubby saya.


(Songkok Harits nampak tinggi sebab dia adalah Johorean. Eh, taklah itu sebab kepala dah tak muat masuk songkok. Kejap je kepala budak tu dah besar. Huhu. Jangan bila besar nanti bersikap besar kepala ye anakku - ini doa)

Saya ni SIBUK macam hapa bila masuk bulan August and September. Sigh. Sampai nak update pasal perkembangan anak pun tak sempat. Oleh itu, dengan rasa dukacitanya saya mengumumkan tiadalah entree pasal 'Harits Haidar 10month of Life' di sini. Sedih kot but takpelah, saya simpan kenangan tu dalam minda jela, rekod elok-elok dalam lipatan otak. Jangan kena brain-wash or ada penyakit amnesia menyerang sudahlah. huhuhu. Mintak simpang!

Last week ada check-up di klinik kerajaan. Alhamdulillah normal semuanya. Berat Harits Haidar adalah 7.6kg dan kepanjangan adalah 72cm. Hihihi. Masa check-up haritue kejap je sebab tak perlu nak injection lagi but lagi dua bulan kena cucuk untuk setahun. dah bagi dia makan telur & nampaknya macam takde apa-apa allegic reaction, kira oklah kan?

Harits sekarang dah suka berdiri sambil tangan berpaut pada sofa dan jalan meniti dari ujung sofa sini ke ujung sofa sana, sometimes dia dah angkat kaki sebelah macam nak panjat naik sofa tu. Kalau saya push bontot dia memang akan laju jela naik. Kalau kita pegang tangan dia sambil jalan tu bolehlah dia nak jalan but dalam versi berjengket. Hihihi. But sekarang dah makin aktif & a bit clingy kalau kat rumah kami lah. Saya biar dia kejap kat bawah, bila paling balik dia dah kat rak tv tegah cuba nak panjat rak tu. Tapi bila saya out of his sight kejap je, biarpun ke dapur sekangkang kera tu mesti dia akan nangis cari-cari saya, tapi kalau dia tak nangis pasti dia akan membontoti saya pergi mana-mana pun sambil merangkak lah. Suka makan makanan orang dewasa, bubur dan baby pasta yang saya masak selalu terbuang begitu saja. Kalau makan pun 5-6 suap je kot. Hum. But kalau suap nasi ke, nasi tomato ke, nasi minyak ke, pasti laju je.

Oklah, pasti semua dah rindu dengan baby Harits kan? Nahhh...amik gambar dia sorang-sorang ni untuk simpanan semua.

Si hensem i ni dah kepenatan lalu tertido kat umah orang selepas penat beropen house sakan sabtu lepas. Gila betul dari pukul 11pagi-12malam = 7buah umah. Huhuhu.
Till then, xoxo!
2 comments:

smms said...

sangat comel MHH bersongkok p ramlee tu. hehhehe ensem. dah besar dia kan.

ya rindu kamu juga dan cant wait to see okt nanti with our vacation! cuti dah approves baru sat ni ! yeaynesssssss

Zahra Al-Rasyah said...

comei kan dia?hehe.tq babe...
bout our vacation tu, aku rasa kalau semua dapat 31-1hb tu baguslah.huhu.harap sangat dapat pergi.