Monday, February 21, 2011

and The Biggest Loser is...


Balik daripada meeting tadi terus singgah bilik my Colleagues, singgah sebab nak timbang berat. Dalam bilik cik Dai tu ada penimbang berat versi digital coz my officemate sekarang tengah buat pertandingan 'The Biggest Loser - Peringkat Office'. Hahahaha. Sungguh comel. Syarat-syarat pertandingan adalah hanya terbuka kepada mereka yang mempunyai berat melebihi 70kg sahaja dan penurun berat terbanyak untuk setiap minggu akan dapat hadiah RM10.00 daripada setiap peserta yang masuk pertandingan nih. Kiranya, sapa kalah minggu tu kena bagi duit kepada yang menang. Okeh, memang kretif dan comei dorang nih. Kan? kan?

But motif entree i harini bukanlah nak cerita pasal siapakah antara my Colleagues tu yang menturun berat paling besar tetapi nak cerita pasal betapa saya yang dah menjadi biggest loser sekarang nih. For my own record, last two weeks the weight is 51.6kg and tadi naik-naik je mesin penimbang tu terus rasa terkejut bangat. Rasa macam nak naik turun, naik turun banyak-banyak kali kot. Huhuhuhu. My current weight isssssssssss.......jeng.jeng.jeng 48kg. Happynya rasa coz saya dah kurus balik okeh. Dan dengan ketinggian cuma 156cm je, memang BMI termasuk dalam orang-orang kuruslah. Weeeeeehuuuuuuuuuuuuu! Yeay! Breastfeeding rawksss. I love it so much. Tak tipu la orang-orang yang pernah kata kalau nak cepat kurus breastfeed banyak-banyak.

producing mummy's MILK at WonderMilk ;)
Selamba je saya public BFing masa nih coz yang penting perut anak terisi.

8 comments:

smms said...

congrate .. u worth it .. 2nd bb mmg aku akan ful bf .. susu smuga kau manyak .. hik

J u l i a 。.゜✿ said...

ok.. serious jealous sangat sangat niiii..
i breastfed my son too.. tapi tak kurus kurus.. nak berat macam u gakkk coz tinggi kita sama ! =)

Zahra Al-Rasyah said...

srie: aku sangat arap kita akan jadi geng BF mommy.so, for 2nd baby aku doakan kau akan berjaya susukan baby sambil loose weight sama.semoga dikurniakan susu yang banyak nanti :)

Zahra Al-Rasyah said...
This comment has been removed by the author.
Zahra Al-Rasyah said...

ju_honey: ehee..jangan jelous sangat pleaseeee :)
i didnt expect akan turun banyak macam ni.but its not breastfeeding alone pun, its a combination of those sleepless night plus kerja yang banyak di ofis/ rumah dan naik turun tangga sambil mendukung 6kg baby hari-hari.hahaha.
but jue kan ada pakai gastric band tu?maybe dats why kot susah sikit. but dont worry much, nanti lama-lama pasti akan boleh. best of luck dear! :)

bukan siapa-siapa 17 said...

bencilah aku bc entry ni... sudahlah eima

Zahra Al-Rasyah said...

cla: haha. kakak yang dah umur cecah 28tahun tak baik benci-benci tau.awww! ;p

tapi kau pernah berjaya kurus tanpa breastfeeding dulu. huhuhu. aku tau kau masih bole buat lagi sekali :)

bukan siapa-siapa 17 said...

H
A
I
T

hurmmm bayek berusaha kembali :P