Sunday, June 19, 2011

Khas Untuk Suami


Suami adalah salah seorang insan penting dalam hidup saya. Saya pernah imagine macam mana kalau life tanpa dia di sisi. End-up saya menangis sorang-sorang dengan bersungguh-sungguh akibat cerita imaginasi yang saya reka itu. Dia sangat penting, kalau dia takda pasti saya hilang upaya sebelah badan.

Dia walaupun tak seromantik Seth Tan tuh tapi bila datang angin romantik memang akan mencairkan hati saya habis-habisan. Words beliau adalah sangat powerful, kata dulu kerja copywriter kan? hahaha. Setiap kali rasa marah tak boleh nak lama-lama, pujukan dia akan terus meredakan rasa marah itu. But ini sebab punca marah tu bukan pasal isu serius, tapi tak tahulah nanti kalau ada kes serius macam tiba-tiba terjadi kes dia nak mintak kawin lain ke. Wohooo!Tapi mintak-mintaknya tiadalah. I aminnnnn ye shayang? Huhuhu.


Apa yang paling saya kagumi adalah sikap beliau yang sangat suka menabung and hasil tabungan dia membolehkan dia membeli iPhone secara cash dua bulan lepas. No hutang-hutang ok! Kagum betullah. Kiranya ada check and balance la dengan perangai saya yang suka beroncah ni. Kalau sayalah, dapat tabung Rm5 seminggu pun dah kira bertuah dah tu. Hahaha. Pastu dia pandai jaga anak, kalau tiba-tiba weekend saya ada hal kena kerja, tak rasa risaulah nak tinggalkan si kecik tu dengan daddy dia berdua je. Hehehe. Sangat concern juga dengan apa-apa yang melibatkan buah hati kesayangan Muhammad Harits Haidar tu. Love you for that shayang! :)


Tapi kan, saya ni kan perempuan kan? Sometimes saya ada perasaan teringin nak hadiah yang mahal-mahal macam iPad ke, iPhone ke, set SKII ke, set mekap MAC ke, sebab jeles tengok suami orang lain bagi macam-macam tapi bila fikir balik, dua tiga kali punya fikir. tu kan dunia je semua tu. Kan? Kan? Kan? Saya faham sangat, ada lagi barang yang lebih penting untuk manfaat kami bersama daripada semua tu buat masa ini. Saya cuma harap doa dia sentiasa untuk saya merahmati perjalanan hidup saya ni. Sebab bila dah kahwin ni kan syurga itu adalah bila suami redha pada kita. Right?


Kenapa tiba-tiba entree pasal suami ni?


Sebab hari ini suami saya adalah Birthday Boy. Selamat hari lahir suamiku semoga hati kamu dibulatkan hanya untukku dan kasih sayangku hanya untukmu.


Baby Harits punya ucapan pulak "semoga daddy menjadi daddy yang mithali dan lebih penyabar dengan kerenah anaknmu ini dan akan datang adik-adik saya pula". Hehehe.

But today pun Father's day celebration juga kan? Means it's a double celebration for my hubby la nih. Yeay! Happy Father's Day to you daddy. Semoga terus menjadi number one dad. We love you so much!!!
-From both of us: Ibu and baby HaritsNo comments: